Seksualundervisning - patienter

Undervisning

Jeg tilbyder undervisning i seksualitet i sundhedsvæsenet, til sundhedsprofessionelle, der ønsker at styrke deres kompetencer inden for dette område.
Kontakt mig
Seksualunderviser Maria Lau

Sygeplejerske og sexolog

I kraft af mit arbejde som sygeplejerske og min specialisering som sexolog, har jeg erfaret hvor vigtigt det er, at integrere seksualitet i samtalen med vores patienter.

Som fagprofessionel kan samtalen om seksualitet være svær at starte og kan derfor blive forsømt, selvom den er relevant for langt de fleste patienter. Dette skyldes ikke ond vilje, men ofte manglende viden og frygt for at bevæge sig ud i emnet, måske også af patienterne. Men vi må som professionelle gå forrest og vise patienterne, at vi kan tale om seksualitet og sygdom, uden at det tabuiseres.

Min erfaring med undervisning


Jeg har en Master i uddannelse og læring fra RUC i 2020 og jeg har tidligere undervist på specialuddannelsen i intensiv sygepleje og har en bred vifte af erfaringer fra sygehusmiljøet.

Aktuelt underviser jeg  kroniske smertepatienter i kroniske smerter og hvordan det påvirker deres liv, inklusiv seksualitet. Jeg underviser mine kollegaer på smertecentre i samtalen om seksualitet og viden om seksualitet der gavner.

Min undervisning fokuserer på at skabe et trygt og støttende miljø, hvor sundhedsprofessionelle kan lære at behandle seksuelle spørgsmål og bekymringer med empati, faglig viden og respekt.

Jeg er meget optaget af at fremme åbne og ærlige samtaler om seksualitet, også når det kommer til vores patienter.

Jeg underviser bl.a. i følgende


Samtalen om seksualitet med patienter.
Workshop med fokus på at identificere og imødekomme seksuelle udfordringer hos jeres patientgruppe.
Værdifuld viden og teorier, der gavner i samtalen om seksualitet.
Viden om lyst - teorierne bag lyst og gennemgang af årsager til nedsat lyst.
Maria Lau i klinikken

Kontakt mig

Kontakt mig, så kan vi planlægge en skræddersyet undervisning, der passer til jeres behov og ønsker.
Kontakt mig
Læs mere om mig